Investitia intr-o locuinta este foarte importanta pentru confort. Se investesc multi bani si mult...suflet.
Protectia acestor investitii este o necesitate, deoarece riscul de a se intampla un eveniment nedorit care sa afecteze locuinta, exista. Sunt riscuri pe care le putem controla (constructie solida, instalatii si aparaturi intretinute, etc.) si pe care nu le putem controla (de la vecini, catastrofe naturale, etc.).
Costul unei asigurari de locuinta este relativ mic, in raport cu valoarea pe care o protejeaza.
Prin incheierea unui asigurari facultative, proprietarii de locuinte se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri, fata de cele cuprinse in asigurarea obligatorie de locuinta.
Asigurarea facultativa a locuintei acopera si cele trei riscuri de catastrofa cuprinse in asigurarea obligatorie (inundatii din cauze naturale, alunecari de teren si cutremur), dar numai pentru valoarea sumei asigurate care depaseste limita acoperirii maxime de 20.000 EURO a politei "PAD".
Asiguratorul poate acorda despagubiri pentru daune/prejudicii (efecte directe/indirecte) produse de urmatoarele riscuri asupra locuintei si a bunurilor din locuinta:
Optional, se pot include in asigurare si urmatoarele riscuri suplimentare:
Asigurarea complexa a unei locuinte presupune ca pe langa "Asigurarea obligatorie PAD", sa se incheie si o "Asigurare facultativa".
Conform Legii 260/2008, art. 3 (9), Societatile de Asigurare-Reasigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa nu pot incheia o asigurare facultativa pentru o locuinta fara dovada existentei unei polite de asigurare obligatorie "PAD".
Referitor la "Asigurarea obligatorie a locuintei PAD", informatii complete, utile si usor de parcurs, se gasesc la sectiunea "Ghiduri", in "Ghidul asigurarilor PAD", iar la sectiunea "Legislatie", in "Legea 260/2008" si Legile ulterioare pentru modificarea si completarea Legii 260/2008.
Informatii complete, utile si usor de parcurs, se gasesc la sectiunea "Ghiduri", in "Ghidul asigurarilor de locuinta".
In "Forum" poti gasi raspunsuri la intrebarile care te-ar putea interesa.
Prin "Asigurarea facultativa a locuintei" se pot asigura bunurile mobile si imobile care sunt situate in perimetrul declarat de localizare a riscului, respectiv:
Asigurat: persoana fizica sau juridica in calitate de proprietar, chirias, administrator, custode sau alta calitate stabilita legal.
Suma asigurata:
Se stabileste conform declaratiei Asiguratului, la valoarea de nou sau la valoarea de piata. "Valoarea de nou" (reala):
"Valoarea reala" (piata):
Suma asigurata este bine sa fie stabilita cat mai aproape de cea reala, deoarece sub-asigurarea sau supra-asigurarea influenteaza valoarea indemnizatiei in cazul unei despagubiri.
Sub-asigurare:
Supra-asigurare:
Daca in cazul producerii unei daune totale se constata ca locuinta/bunurile asigurate (continut) sunt supra-asigurate , despagubirea va reprezenta valoarea de asigurare la momentul producerii evenimentului asigurat.
"Principiul proportionalitatii" nu va fi aplicat daca in specificatia politei se prevede ca asigurarea bunurilor continute s-a incheiat la prim risc, atat la acoperirile de baza cat si la acoperirea suplimentara de furt.
Principiul primului risc (absolut):
Acoperirea "Asigurarii PAD" este una de tip prim risc.
Prima de asigurare:
Poate sa scada daca se aplica fransiza asupra riscurilor asigurate.
Fransiza:
Brokeraj in asigurari
Str. Zorilor nr. 5, Brasov, Romania
Copyright © 2020 - 2024 Proasig.com - Toate drepturile rezervate
Acest web site folosește cookie-uri. Prin continuarea utilizării acestui site, acceptați utilizarea de cookie-uri. Politica de Confidențialitate
Acum, ai brokerul tau!
Beneficiile clientilor:
• Parteneri, TOTI Asiguratorii;
• Consultanta specializata gratuita;
• Disponibilitate in caz de urgente;
• Ofertare rapida;
• Flexibilitate maxima pentru plata;
• Livrare rapida;
• User la platforma dedicata clientilor;
• Atentionare expirari/scadente, ITP si rovinieta;
• E-mailuri informative despre asigurari.