Fericirea, implinirea si linistea sufleteasca se afla si in casa ta!
Regula numarul 1: Niciodata sa nu pierzi bani.
Regula numarul 2: Niciodata sa nu uiti de "Regula numarul 1".
Riscurile sunt adesea neglijate, iar daca le neglijezi, afacerea ta va fi neglijenta.
Siguranta investitiilor tale specifice pentru constructiile civile, industriale, agricole sau speciale.
Investitia intr-o locuinta este foarte importanta pentru confort. Se investesc multi bani si mult...suflet.
Protectia acestor investitii este o necesitate, deoarece riscul de a se intampla un eveniment nedorit care sa afecteze locuinta, exista. Sunt riscuri pe care le putem controla (constructie solida, instalatii si aparaturi intretinute, etc.) si pe care nu le putem controla (de la vecini, catastrofe naturale, etc.).
Costul unei asigurari de locuinta este relativ mic, in raport cu valoarea pe care o protejeaza.
Prin incheierea unui asigurari facultative, proprietarii de locuinte se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri, fata de cele cuprinse in asigurarea obligatorie de locuinta.
Asigurarea facultativa a locuintei acopera si cele trei riscuri de catastrofa cuprinse in asigurarea obligatorie (inundatii din cauze naturale, alunecari de teren si cutremur), dar numai pentru valoarea sumei asigurate care depaseste limita acoperirii maxime de 20.000 EURO a politei "PAD".
Asiguratorul poate acorda despagubiri pentru daune/prejudicii (efecte directe/indirecte) produse de urmatoarele riscuri asupra locuintei si a bunurilor din locuinta:
Optional, se pot include in asigurare si urmatoarele riscuri suplimentare:
Asigurarea complexa a unei locuinte presupune ca pe langa "Asigurarea obligatorie PAD", sa se incheie si o "Asigurare facultativa".
Conform Legii 260/2008, art. 3 (9), Societatile de Asigurare-Reasigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa nu pot incheia o asigurare facultativa pentru o locuinta fara dovada existentei unei polite de asigurare obligatorie "PAD".
Referitor la "Asigurarea obligatorie a locuintei PAD", informatii complete, utile si usor de parcurs, se gasesc la sectiunea "Ghiduri", in "Ghidul asigurarilor PAD", iar la sectiunea "Legislatie", in "Legea 260/2008" si Legile ulterioare pentru modificarea si completarea Legii 260/2008.
Informatii complete, utile si usor de parcurs, se gasesc la sectiunea "Ghiduri", in "Ghidul asigurarilor de locuinta".
In "Forum" poti gasi raspunsuri la intrebarile care te-ar putea interesa.
Prin "Asigurarea facultativa a locuintei" se pot asigura bunurile mobile si imobile care sunt situate in perimetrul declarat de localizare a riscului, respectiv:
Asigurat: persoana fizica sau juridica in calitate de proprietar, chirias, administrator, custode sau alta calitate stabilita legal.
Suma asigurata:
Se stabileste conform declaratiei Asiguratului, la valoarea de nou sau la valoarea de piata. "Valoarea de nou" (reala):
"Valoarea reala" (piata):
Suma asigurata este bine sa fie stabilita cat mai aproape de cea reala, deoarece sub-asigurarea sau supra-asigurarea influenteaza valoarea indemnizatiei in cazul unei despagubiri.
Sub-asigurare:
Supra-asigurare:
Daca in cazul producerii unei daune totale se constata ca locuinta/bunurile asigurate (continut) sunt supra-asigurate , despagubirea va reprezenta valoarea de asigurare la momentul producerii evenimentului asigurat.
"Principiul proportionalitatii" nu va fi aplicat daca in specificatia politei se prevede ca asigurarea bunurilor continute s-a incheiat la prim risc, atat la acoperirile de baza cat si la acoperirea suplimentara de furt.
Principiul primului risc (absolut):
Acoperirea "Asigurarii PAD" este una de tip prim risc.
Prima de asigurare:
Poate sa scada daca se aplica fransiza asupra riscurilor asigurate.
Fransiza:
Gestionarea unei afaceri necesita responsabilitate, timp, munca, efort financiar, dar si satisfactii.
Patrimoniul profesional si al angajatilor, mijloacele fixe si de inventar ale unei societati comerciale se pot proteja prin "Asigurarea de proprietati industriale si comerciale" impotriva incendiului si altor calamnitati.
Daca apare o situatie neprevazuta, fie ca este ea un incendiu, o inundatie sau o explozie din senin, este important ca redresarea activitatii sa fie rapida si activitatea sa continue.
Asiguratorul poate acorda despagubiri pentru daune/prejudicii (efecte directe/indirecte) produse de urmatoarele riscuri:
Optional, se pot include in asigurare si urmatoarele riscuri suplimentare, diferind de la Asigurator la Asigurator si in functie de domeniul activitate al societatii comerciale:
- defectiuni, scurt-circuite sau deranjamente electrice ori mecanice;
- defecte de material si turnare, erori de proiectare;
- greseli de montare sau instalare, executie defectuoasa;
- nepricepere sau neglijenta in utilizare;
- insuficienta apei in boilere, explozie, dezmembrare datorata fortei centrifuge.
Scopul unei astfel de asigurari este de a proteja elemente importante pentru companie, prin despagubirea Asiguratului de catre Asigurator, pentru pagubele cauzate bunurilor asigurate, ca urmare a producerii riscurilor prevazute in contract.
Se asigura bunurile mobile si imobile care sunt situate in perimetrul declarat de localizare a riscului, respective:
Asigurat: persoana juridica in calitate de proprietar sau alta calitate stabilita legal, cu orice forma de organizare, autonome patrimonial si autorizata potrivit legilor in vigoare sa desfasoare activitati economice in domenii de activitate ca: HORECA, birouri, producatori si servicii, magazine, educatie, restaurante, hoteluri si sport & fitness.
Acoperire: pentru evenimentele asigurate care au loc pe teritoriul Romaniei
Suma asigurata:
Se stabileste conform declaratiei Asiguratului, la valoarea de nou sau valoare de piata.
Prima de asigurare:
Contractele de asigurare pot fi incheiate si pe o perioada de asigurare mai mica de un an, dar nu mai putin de o luna, primele de asigurare se calculeaza potrivit procedeului “pro rata temporis”, in functie de numarul de zile cuprinse in asigurare.
Prima de asigurare poate sa scada daca se aplica fransiza (suma se scade din fiecare despagubire) asupra riscurilor asigurate.
In zilele noastre, depindem foarte mult de echipamentele electronice, deoarece au devenit esentiale pentru desfasurarea afacerilor in bune conditii. O avariere a acestora ar produce serioase dereglari financiare.
Din acest motiv, afacerea trebuie protejata si in cazul aparitiei unor astfel de evenimente nedorite.
Asiguratorul poate acorda despagubiri pentru daune/prejudicii (efecte directe/indirecte) produse de urmatoarele riscuri:
Pagube cauzate de persoane fizice:
Pagube cauzate de foc:
Pagube cauzate de apa:
Pagube cauzate de fenomene naturale sau alte calamitati:
Clauze suplimentare
Acoperirea cheltuielilor necesare inlocuirii sau refacerii datelor si programelor, inclusiv inlocuirea suportului de date.
Asigurarea pentru echipamente electronice, are ca scop, despagubirea Asiguratului, persoana juridica, de catre Asigurator, pentru pagubele cauzate bunurilor asigurate, ca urmare a producerii riscurilor prevazute in contract.
Se asigura echipamentul electronic in stare de functionare, pentru:
Principalele clase de echipamente electronice sunt urmatoarele:
Asigurarile echipamentelor electronice pot fi vandute si in cadrul unor pachete de asigurari, impreuna cu alte asigurari, ca:
Teritorialitate: Romania
Daca pe santier apar pierderi care-ti afecteaza investitia, ca urmare a producerii unui eveniment nedorit, "Asigurarea lucrarilor de construcții montaj si raspunderea constructorului" te protejeaza ca investitor sau antreprenor si poti continua linistit activitatea.
Este o asigurare de tip “Toate Riscurile”, care acopera daunele produse din orice cauza, mai putin excluderile specificate in conditiilor de asigurare, in perioada de valabilitate a contractului de asigurare.
"Asigurarea de constructii montaj" poate fi formata dintre trei sectiuni si clauze speciale:
Riscurile acoperite
Sectiunea I (Daune materiale)
Sectiunea a II-a (Raspundere civila fata de terti)
Sectiunea a III-a (Pierderea in avans a profitului)
Clauzele speciale, pot fi:
Asigurarea este destinata persoanelor juridice:
Acoperire:
In polita de asigurare poate fi inclus, la cererea asiguratului, si beneficiarul obiectivului
de constructii, in calitate de co-asigurat.
Caracteristicile "Asigurarii de constructii montaj":
Tipuri de lucrari asigurate:
Asigurarea se poate incheia pentru:
Brokeraj in asigurari
Str. Zorilor nr. 5, Brasov, Romania
Copyright © 2020 - 2024 Proasig.com - Toate drepturile rezervate
Acest web site folosește cookie-uri. Prin continuarea utilizării acestui site, acceptați utilizarea de cookie-uri. Politica de Confidențialitate
Acum, ai brokerul tau!
Beneficiile clientilor:
• Parteneri, TOTI Asiguratorii;
• Consultanta specializata gratuita;
• Disponibilitate in caz de urgente;
• Ofertare rapida;
• Flexibilitate maxima pentru plata;
• Livrare rapida;
• User la platforma dedicata clientilor;
• Atentionare expirari/scadente, ITP si rovinieta;
• E-mailuri informative despre asigurari.